Primaria comunei Mircea Vodă:

Str. Primăriei nr. 43, cp. 907200

Telefon: +40/241/838140

Fax: +40/241/838140

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 

Analiza Trafic.ro:

 

Click pentru prognoza meteo pe zona Constanta

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

primar George IONASCU


 

           Comuna Mircea Voda este situata in centrul judetului Constanta, pe axa Est-Vest, Constanta-Cernavoda, la o distanta de 55 km. de municipiul Constanta.

           Teritoriul comunei se invecineaza la N cu trei comune: Seimeni, Silistea si Tortomanu, la E cu municipiul Medgidia, la S cu Canalul Dunare-Marea Neagra, iar la V cu comuna Saligny.

 

 

Teritoriul administrativ al comunei Mircea Voda este situat in Podisul Dobrogei de Sud, subunitatea Valea Carasu, avand o altitudine de la 9-10 m pana la 50 m. Aspectul general este de campie calcaroasa, acoperita cu depozite groase de leos, care domina prin abrupturi unitatile invecinate.

 

Solul cernoziomurile ocupa cea mai mare parte din suprafata comunei si au cea mai ridicata fertilitate naturala. Ele s-au format pe loess-uri, argile, aluviuni, unde stratul acvifer este pana la 20 m adancime.

 

Bogatii in comuna exista o cariera de caolin.Tot pe teritoriul comunei se extrage argila caolinoasa folosita in industria chimica si a materialelor de constructie.

 

Relieful comunei Mircea Voda este caracterizat prin vai si dealuri cu pante domoale, teren cu clasa de fertilitate categoria a III-a, in general.

 

Mai multe detalii poti afla din Strategia de Dezvoltare a comunei Mircea Voda (format.pfd)

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Patrimoniu | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, adobe reader :.

2008 Primaria comunei Mircea Vodă.
v 2.0     Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.