Primaria comunei Mircea Vodă:

Str. Primăriei nr. 43, cp. 907200

Telefon: +40/241/838140

Fax: +40/241/838140

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 

Analiza Trafic.ro:

 

Click pentru prognoza meteo pe zona Constanta

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

primar George IONASCU


 

EVENIMENT

29.05.2014

 

ZIUA EROILOR LA MIRCEA VODĂ


Sărbătoarea Înălțării Domnului a prilejuit, ca în fiecare an, pomenirea tuturor eroilor căzuți la datorie de-a lungul timpului. Așa se face că Cimitirul Internațional de Onoare „Mircea cel Bătrân” din comuna Mircea Vodă a găzduit manifestările dedicate celor care și-au jertfit viața pentru independența poporului român!
    După momentul de reculegere și slujba de pomenire oficiată de un sobor de preoți, oficialitățile locale, reprezentanții Federației Ruse dar și cei ai armatei române au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din cadrul cimitirului.
    În Cimitirul Internațional de Onoare „Mircea cel Bătrân” își duc somnul de veci peste 8000 militari căzuți la datorie în Primul Război Mondial. Cimitirul „găzduiește” laolaltă amici și inamici, respectiv români, ruși, nemți, bulgari și austrieci. Această simbioză parcă vine din istorie să justifice și să mențină buna conviețuire de astăzi dintre etniile Dobrogei.


EVENIMENT

21.05.2014

 

Hramul Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”


Pe 21 mai enoriaşii din Mircea Vodă au sărbătorit Hramul Bisericii “Sfinţii Împăraţi Constatin şi Elena” din localitatea de reşedinţă a comunei! Zeci de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi din Medgidia, Cernavodă, Satu Nou, Ţibrinu şi Saligny, care au răspuns invitaţiei părintelui paroh Constantin Romaniuc.
    După oficierea Sfintei Liturghi, toți cei prezeți au participat la slujba de sfințire a noului clopot, recent achiziționat cu sprijinul Consiliului Local Mircea Vodă! Înnoirea "glasului" care îi cheamă pe toţi la Hristos şi anunţă evenimentele importante din sânul comunităţii reprezintă mai mult decât o necesitate, însemnătatea spirituală fiind pe măsură.
     Sărbătoarea a continuat cu agapa frățească la care au participat zeci de credincioși!
    Biserica din satul Mircea Vodă adună credincioși laolaltă încă din anul 1911. Lăcașul de cult este construit în formă de cruce, din piatră și cărămidă, având la temelie piatră cioplită, iar la exterior, din loc în loc, cărămidă roșie. Acoperișul este din tablă zincată. Pictura a fost executată prima dată în 1921, iar în anii 1938 și 2000 pictura a fost refăcută. Biserica a fost sfințită în anul 1922 cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

 

EVENIMENT

17.05.2014

 

 

EDIŢIE ANIVERSARĂ A ZILEI COMUNEI MIRCEA VODĂ

17 mai 2014 - zi cu rezonanţă pentru locuitorii comunei Mircea Vodă! Consiliul Local şi Primăria Comunei Mircea Vodă au organizat evenimentul intitulat “Ziua Comunei Mircea Vodă”! Manifestarea de anul acesta a fost una aniversară întrucât sărbătoarea a ajuns la cea de-a zecea ediţie!
     Aşteptat cu nerăbdare de comunitatea din Mircea Vodă, evenimentul a debutat sâmbătă, 17 mai 2014, la ora 12.30, cu deja tradiţionala defilare cu fanfara. Traseul a fost unul bine stabilit! Plecare a avut loc din faţa Primăriei Mircea Vodă, iar destinaţia a fost Baza Sportivă a comunei, locul în care s-a desfăşurat și spectacolul pus la cale cu atenţie de organizatori.
     La ceas aniversar, edilii comunei Mircea Vodă i-au premiat pe cei mai merituoşi cetăţeni ai comunităţii. Aşa se face că au fost oferite premii elevilor - de la cele două şcoli din comună - cu cele mai bune rezultate la învăţătură în anul şcolar 2013 - 2014, dar şi celor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade. Şi pentru că autorităţile locale pun preţ pe activităţile sportive pe care le întreprind copiii şi tinerii din comună, au primit premii membrii clubului de taekwondo care au obţinut medalii la competiţiile la care au participat în anii 2013 şi 2014, cea mai bună echipă de fotbal, cel mai bun fotbalist, cea mai bună echipă de handbal – fete, dar şi cea mai bună practicantă a acestui sport şi nu în ultimul rând alergătorii care s-au înscris la cross şi au câştigat concursul. Toţi aceştia au fost desemnaţi în urma desfăşurării competiţiilor sportive organizate cu prilejul “Zilei Comunei Mircea Vodă”! Nu au fost uitaţi de autorităţile locale nici cei mai de seamă gospodari ai satelor care alcătuiesc comuna Mircea Vodă, care au fost premiaţi pentru cele mai frumoase gospodării. Totodată, şapte cupluri longevive au urcat pe scenă pentru a împărtăşi secretele unei căsnicii de durată şi pentru a fi răsplătite cu premii.
     După festivitatea de premiere, echipa de taekwondo a oferit publicului prezent o demonstraţie. Copiii talentaţi ai comunei i-au încântat şi ei pe spectatori cu un program artistic ales. Publicul a fost invitat apoi să danseze alături de Ansamblul Doina Dobrogei.
     Începând cu ora 15.00, artişti consacraţi au animat petrecerea câmpenească. Momentele artistice pregătite de organizatori au fost atent alese, astfel încât să acopere o gamă cât mai largă şi variată de preferinţe. Au urcat pe scenă Taraful “Nicu Spătaru”, Alexandru Jidveianu, Iulia Puşchilă, Georgiana, Româncutzelle, Adi de la Vâlcea, Constantin Enceanu, Gelu Voicu alături de taraful său, şi nu în ultimul rând Aurel Moldoveanu. Spectacolul a fost presărat şi cu momente surpriză!
    Sărbătoarea câmpenească s-a terminat mult după apusul soarelui când organizatorii au pregătit o lansare de lampioane, dar şi un frumos foc de artificii!

 

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Patrimoniu | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, adobe reader :.

2008 © Primaria comunei Mircea Vodă.
v 2.0     Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.